Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 25 augustus

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt je deze nieuwsbrief omdat je (met inmiddels 971 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen. 

Tussenstand intentieverklaringen: 200
(plus 21 huishoudens op de wachtlijst)


In deze nieuwsbrief:

  • Fietstocht ‘Regio Eetbaar Nijmegen’ gelanceerd!
  • Gezocht: twee nieuwe bestuursleden!
  • Rondleiding Herenboeren Weert 
  • Inspiratietips!

Fietstocht ‘Regio Eetbaar Nijmegen’ gelanceerd!

Herenboeren Nijmegen heeft een fietsroute gemaakt langs inspirerende en natuurinclusieve landbouw projecten in en rondom Nijmegen. We willen zoveel mogelijk mensen inspireren met deze prachtige initiatieven; onze toekomstige leden, maar zeker ook andere mensen. Met deze fietsroute krijg je een idee hoe landbouw op andere manieren kan worden vormgegeven en dus ook hoe mooi een Herenboerderij kan worden. 
Van Landgoed Grootstal tot Doornik Natuurakkers en van EetMeerbosch tot Waldboeren; op elke locatie kun je een QR-code scannen, waarmee je op je telefoon een interview beluistert met de initiatiefnemer van de betreffende locatie.

  

De totale route is 43 kilometer lang, maar hij is ook in kleinere delen op te knippen. Fietsers kunnen in hun eigen tijd en tempo ‘op excursie’ bij de duurzame telers en boeren. De route is ondergebracht bij Eetbaar Nijmegen, het overkoepelende platform voor duurzame voedselinitiatieven. Kijk op hun website voor meer informatie en de kaart. Laat je inspireren en stuur dit vooral door naar anderen! 

Veel (fiets)plezier!

p.s. : Mocht je tijdens het fietsen onduidelijkheden tegenkomen of er werkt iets niet goed, laat je het ons dan even weten via nijmegen@herenboeren.nl ? Dankjewel 🙂


op de foto: het technische team: Casper West, Roeland van Gent en Ruud Wenting

Bedankt Casper, Roeland en Ruud voor de geweldig mooie en interessante route en de totstandkoming van de interviews. Bedankt Lars, Susan en Karla voor de communicatie op de website, het realiseren van de bordjes en alle andere praktische en technische zaken! 

Coöperatie Herenboeren Nijmegen zoekt twee bestuursleden!

Wegens vertrek van een bestuurslid en wisseling binnen het bestuur én omdat er veel diverse werkzaamheden op ons af gaan komen, willen we het bestuur graag aanvullen met tenminste twee leden.

Voor één bestuurslid ligt de focus op de communicatie en bij het tweede bestuurslid op het projectmatig werken. We zoeken bij in ieder geval één nieuw bestuurslid kennis en ervaring met community building. Ervaring in de wereld van de landbouw zou mooi zijn. 

De functies zijn zeker niet in beton gegoten. De invulling is ook afhankelijk van de ervaring en wensen. Dit bepalen we samen. Gezien de samenstelling van het huidige bestuur gaat onze voorkeur uit naar in elk geval één man. Het bestuurswerk is onbezoldigd. De nieuwe bestuursleden zijn aspirant-lid van Herenboeren Nijmegen. 

Kijk hier voor meer informatie.

Rondleiding Herenboeren Weert

Op zaterdagmiddag 18 september en zondagmiddag 3 oktober gaan we op bezoek bij herenboerderij “Land van Weert”. De leden van “Land van Weert” verzorgen de rondleidingen Je kunt dan je vragen stellen die je hebt over een herenboerderij.

Heb je je nog niet aangemeld en interesse en zin om mee te gaan? Er zijn nog plaatsen vrij! Meld je aan via deze link. De definitieve tijden en het adres volgen nog. Reken op een rondleiding van ongeveer twee uur.

Land van Weert” is een geweldig mooie plek, waar de leden hard aan het werk zijn om alles wat ze willen realiseren van de grond te tillen. Als we daar ter plekke zijn zul je zien hoe gedegen de leden aan het bouwen zijn. Zo werken ze aan een plek waar de biodiversiteit zal toenemen. We horen ook over de ‘ups’ en de ‘downs’ als onderdeel van het proces. Maar overall zullen we het enthousiasme proeven waarmee deze plek tot stand komt.

Inspiratietips!

  • Lees hier het uitgebreide artikel in Nature Today van 29 juli: Herenboeren laat zien hoe het ook kan. 
  • En een klein maar mooi item bij Omroep Gelderland, ook op 29 juli: Geen boer worden, wel een boerderij bezitten. Hier kan het.
En meer inspirerende boeken, docu’s, links op onze inspiratiepagina. Kijk bijvoorbeeld eens de docu The real dirt on farmer John uit 2005, over een voorloper in de community supported agriculture (CSA).


 

Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: