Skip to content
Sluit

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij zijn onderweg om een herenboerderij te realiseren. Samen met jou willen we dit avontuur aan gaan en ervaring opdoen rondom ‘samen duurzaam voedsel produceren’.

Hieronder de veelgestelde vragen met antwoorden. De vragen wanneer de boerderij gereed is en waar deze komt te staan kunnen we helaas nog niet beantwoorden. Wij zijn druk bezig om een geschikte locatie te vinden maar het is nog niet zover dat we daar iets concreet over kunnen melden.

Vragen over Herenboeren algemeen

  • Een herenboerderij is een gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer (m/v) in dienst die exclusief voor de leden het eten produceert. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien, eieren en vlees van runderen, varkens en kippen. Een herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en levert voedsel voor circa 500 mensen.

    Naast voedselproductie kunnen leden straks als de boerderij draait met initiatieven komen waarbij de producten van de boerderij als basis dienen. Bij al bestaande herenboerderijen zijn er bijvoorbeeld een activiteitencommissie, een groep leden die rondwandelingen organiseert en een groep die recepten bedenkt en uitwisselt. Zo maken we de boerderij samen tot een succes.

Vragen over lidmaatschap

Vragen over bedrijfsvoering

Vragen over voedsel

Vragen over grond