Skip to content

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij zijn onderweg naar een tweede Herenboerderij in de omgeving van Nijmegen. Samen met jou willen we dit avontuur aangaan en ‘samen duurzaam voedsel produceren’. 
We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder proberen wij zo veel mogelijk vragen te voorzien van een antwoord.

Vragen over Herenboeren algemeen

  • Een Herenboerderij is een gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer (m/v) in dienst die exclusief voor de leden het eten produceert. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien, eieren en vlees van runderen, varkens en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en levert voedsel voor circa 500 mensen.

    Naast voedselproductie kunnen leden straks als de boerderij draait met initiatieven komen waarbij de producten van de boerderij als basis dienen. Bij al bestaande Herenboerderijen zijn er bijvoorbeeld een activiteitenwerkgroep, een groep leden die rondwandelingen organiseert en een groep die recepten bedenkt en uitwisselt. Zo maken we de boerderij samen tot een succes.

Vragen over lidmaatschap

Vragen over bedrijfsvoering

Vragen over voedsel

Vragen over grond