Skip to content
Sluit

Wie zijn wij?

Zeven kartrekkers vormen het bestuur van Herenboeren Nijmegen. We worden daarbij ondersteund door een groep aspirant-leden en vrijwilligers, met een verscheidenheid aan taken, in verschillende werkgroepen.

P5181452_small

Anita Fritz Heeren (secretaris)

Mijn naam is Anita. Ik ben opgegroeid in een “durp” in Noord Brabant. Mijn ouders woonde als kind beide op een boerderij. Bij ons thuis vulde mam de diepvries met zelf gesneden soepgroenten, maakte ze zelf appelmoes en ging met ons bosbessen plukken om in te maken. In Nijmegen ben ik geneeskunde gaan studeren en geland.

Arianne Doeleman (bestuurslid)


Mijn naam is Arianne. Vanuit de Zeeuwse klei ben ik voor mijn studie milieukunde in Nijmegen terechtgekomen en nooit meer weggegaan. Ik hou van de prachtige omgeving, vooral de polders en uiterwaarden. Jaren had ik een volkstuin en nog steeds doe ik eigenlijk niets liever dan op m’n klompen in de tuin rondscharrelen. Ook mijn werk als projectleider speelt zich in het groen af. Nu bij Herenboeren Nederland, daarvoor bij organisaties zoals IVN, Geldersch Landschap en Landschapsbeheer Gelderland.

Rode draad: samenwerken met vrijwilligers en tastbare projecten realiseren in het landschap. Leukste project: Klompenpaden, mooie wandelpaden over boerenland.

P5181462_small
P5181501_small

Emile Hagelen (bestuurslid)

Mijn naam is Emile Hagelen. Na mijn studie biologie in Nijmegen ben ik werkzaam geweest als veldbiologisch onderzoeker, docent biologie, ICT’er en in diverse functies bij een provinciale overheid. Ik ben steeds meer overtuigd geraakt van het grote belang van een gezonde bodem. Dan is agro-ecologische landbouw, dus met de natuur mee boeren, naar mijn mening een prima optie. Welke vorm dit dan precies is, maakt niet zoveel uit. Voedselproductie het liefst zonder chemie, zoveel mogelijk circulair, de afzet zo lokaal mogelijk, in goede balans met de natuur, verantwoord gebruik van de bodem, kortom aarde vriendelijk landgebruik is mijn motto.

Hans-Peter Westerbeek (bestuurslid)

Mijn naam is Hans-Peter. Ik woon in Nijmegen aan de rand van het centrum met mijn vrouw en 3 kinderen (19, 19 en 21). Ik ben Milieukundige en werk als project-, proces- en programmamanager aan uiteenlopende natuur- en milieu opgaves door heel Nederland. Veelal doe ik dat vanuit het bureau P2 Managers waar ik met mijn bedrijf bij ben aangesloten.

P4051195_small
P5181488_small

Ingrid Kerkvliet (voorzitter)

Mijn naam is Ingrid. Ik ben opgegroeid in Leiden en voor mijn studie naar Nijmegen verhuisd en. De stad met haar groene omgeving bevalt goed, dus ik ben hier ‘blijven hangen’ (ik mis alleen de zee!). Na diverse functies die met voedsel te maken hebben (Product Manger Food bij Fair Trade Original, afdeling marketing van Odin), en werk als trainer in het sociale domein, ben ik als freelancer gaan werken. De diversiteit aan opdrachten is mij goed bevallen en nu focus ik mij in mijn werk op de, naar mijn idee belangrijkste onderwerpen van deze tijd, biodiversiteit en duurzaam voedsel.

Jeroen Pol (bestuurslid)

Mijn naam is Jeroen Pol. Ik ben 44 jaar en woonachtig in Lent. Moeder, vader, jongere zus.

In de beginjaren van mijn jeugd, had je de club van Rome, die al waarschuwde voor de gevolgen van teveel uitstoot van broeikasgassen. Mijn vader volgde die berichten en mede daardoor kozen we voor verantwoorde voeding.

Door een auto-ongeluk op jonge leeftijd ben ik arbeidsongeschikt en ben ik veel thuis. Ik lees veel en ben geïnteresseerd in milieu, natuur, dierenwelzijn, maar ook in boeddhisme en zingeving.

P4051229_small
P4051201_small

Rob Cozzi (penningmeester)

Mijn naam is Rob. Ik ben geboren in 1959 in Delft met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader. Dus al jong twee keukens leren waarderen en de Italiaanse aandacht voor voedsel met de paplepel meegekregen.

Ik kook graag en al meer dan 30 jaar iedere dag voor Marjolijn. Tijdens mijn rechtenstudie in Utrecht ben ik ook bij de universiteit gaan werken in de ondersteuning.  Ik heb verschillende functies in de bedrijfsvoering gehad en toen ik in Utrecht afscheid nam was ik directeur Personeel & Organisatie. Dat ben ik vervolgens ook nog 7 jaar aan de Radboud Universiteit geweest.alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door: inbeeld@uitbeeld.net | fotografie