Skip to content

Wie zijn wij?

Onderstaande personen zetten zich in voor de totstandkoming van Herenboeren Nijmegen. 

P5181452_small

Anita Fritz Heeren (secretaris)

Mijn naam is Anita. Ik ben opgegroeid in een “durp” in Noord Brabant. Mijn ouders woonde als kind beide op een boerderij. Bij ons thuis vulde mam de diepvries met zelf gesneden soepgroenten, maakte ze zelf appelmoes en ging met ons bosbessen plukken om in te maken. In Nijmegen ben ik geneeskunde gaan studeren en geland.

Arianne Doeleman (bestuurslid)


Mijn naam is Arianne. Vanuit de Zeeuwse klei ben ik voor mijn studie milieukunde in Nijmegen terechtgekomen en nooit meer weggegaan. Ik hou van de prachtige omgeving, vooral de polders en uiterwaarden. Jaren had ik een volkstuin en nog steeds doe ik eigenlijk niets liever dan op m’n klompen in de tuin rondscharrelen. Ook mijn werk als projectleider speelt zich in het groen af. Nu bij Herenboeren Nederland, daarvoor bij organisaties zoals IVN, Geldersch Landschap en Landschapsbeheer Gelderland.

Rode draad: samenwerken met vrijwilligers en tastbare projecten realiseren in het landschap. Leukste project: Klompenpaden, mooie wandelpaden over boerenland.

IMG-20230613-WA0006
P5181501_small

Emile Hagelen (bestuurslid)

Mijn naam is Emile Hagelen. Na mijn studie biologie in Nijmegen ben ik werkzaam geweest als veldbiologisch onderzoeker, docent biologie, ICT’er en in diverse functies bij een provinciale overheid. Ik ben steeds meer overtuigd geraakt van het grote belang van een gezonde bodem. Dan is agro-ecologische landbouw, dus met de natuur mee boeren, naar mijn mening een prima optie. Welke vorm dit dan precies is, maakt niet zoveel uit. Voedselproductie het liefst zonder chemie, zoveel mogelijk circulair, de afzet zo lokaal mogelijk, in goede balans met de natuur, verantwoord gebruik van de bodem, kortom aarde vriendelijk landgebruik is mijn motto.

Hans-Peter Westerbeek (bestuurslid)

Mijn naam is Hans-Peter. Ik woon in Nijmegen aan de rand van het centrum met mijn vrouw en 3 volwassen kinderen. Ik ben Milieukundige en werk als project-, proces- en programmamanager aan uiteenlopende natuur- en milieu opgaves door heel Nederland. Veelal doe ik dat vanuit het bureau P2 Managers waar ik met mijn bedrijf bij ben aangesloten.

P4051195_small
Tamara

Tamara Pigot (locatiezoeker)

Mijn naam is Tamara en ik ben samen met Hans-Peter locatiezoeker voor Herenboeren Nijmegen. Ik volg Herenboeren al lang en was vanaf het begin erg enthousiast. In 2020 heb ik de intentieverklaring getekend en ik volg de ontwikkelingen, ook die in Lingezegen, sindsdien op de voet. Tijdens het recente 10 jarig bestaan van Herenboeren mocht ik namens mijn werkgever Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) aanwezig
zijn. De bruisende energie van zoveel mensen bij elkaar die de voedselproductie in Nederland anders
willen hebben me over de streep getrokken om me zelf in Nijmegen meer te gaan inzetten voor de
zoektocht naar grond.

Jeroen Pol (bestuurslid)

Mijn naam is Jeroen Pol en ik ben woonachtig in Lent. 

In de beginjaren van mijn jeugd, had je de club van Rome, die al waarschuwde voor de gevolgen van teveel uitstoot van broeikasgassen. Mijn vader volgde die berichten en mede daardoor kozen we voor verantwoorde voeding.

Door een auto-ongeluk op jonge leeftijd ben ik arbeidsongeschikt en ben ik veel thuis. Ik lees veel en ben geïnteresseerd in milieu, natuur, dierenwelzijn, maar ook in boeddhisme en zingeving.

P4051229_small
P4051201_small

Rob Cozzi (penningmeester)

Mijn naam is Rob. Ik ben geboren in 1959 in Delft met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader. Dus al jong twee keukens leren waarderen en de Italiaanse aandacht voor voedsel met de paplepel meegekregen.

Ik kook graag en al meer dan 30 jaar iedere dag voor Marjolijn. Tijdens mijn rechtenstudie in Utrecht ben ik ook bij de universiteit gaan werken in de ondersteuning.  Ik heb verschillende functies in de bedrijfsvoering gehad en toen ik in Utrecht afscheid nam was ik directeur Personeel & Organisatie. Dat ben ik vervolgens ook nog 7 jaar aan de Radboud Universiteit geweest.



alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door: inbeeld@uitbeeld.net | fotografie