Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 25 mei

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt je deze nieuwsbrief omdat je (met inmiddels 882 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen. 

Tussenstand intentieverklaringen: 200
(plus 14 huishoudens op de wachtlijst)


In deze nieuwsbrief:

  • Over de zoektocht naar een locatie
  • Terugblik webinar; vragen van leden
  • Bezoek Herenboeren Weert
  • Leestips!

Over de zoektocht naar een locatie

Het is een beetje een lastige fase waar we in zitten: meer dan genoeg mensen die Herenboer willen worden maar we kunnen nog niet starten. Een geschikte locatie vinden we liever vandaag dan morgen. 

Rob en Arianne zijn er eigenlijk continue mee bezig. Elke week spreken zij wel een eigenaar, rentmeester, boswachter, ambtenaar. 

Zie dit artikel voor het volledige verhaal. 

Terugblik webinar; vragen van leden

Donderdag 20 mei organiseerden we een webinar waarbij mensen (die de intentieverklaring getekend hebben) hun vragen konden stellen over het reilen en zeilen op een Herenboerderij. Wij vinden het leuk om het contact met onze toekomstige leden aan te gaan en daarom hebben we een kennisquiz bedacht die op een speelse en interactieve manier antwoord gaf op deze vragen. De quiz was informerend, uitdagend en vooral gezellig! 

In een poll (zie afbeelding hieronder) gaf de meerderheid aan behoefte te hebben aan rondleidingen/uitstapjes om de praktijk beter te leren kennen. Die gaan we als bestuur en 'werkgroep activiteiten' proberen te organiseren zodra dit weer kan. Kon je er niet bij zijn? Geen punt! Zie hier de link om het webinar terug te kijken. Helaas missen we de eerste paar minuten, maar het belangrijkste (en het leukste) hebben we gelukkig wel opgenomen. 

Heb je nog een vraag? Stuur gerust even een mailtje aan nijmegen@herenboeren.nl 

Bezoek Herenboeren Weert

Enkele bestuursleden zijn afgelopen week op bezoek geweest bij Herenboerderij Land van Weert. Wat een inspirerende ochtend was dat! We spraken daar met twee bestuursleden, enkele leden en boer Daan. Het gonsde op de boerderij, er waren zo’n 10 leden in regenjas aan het helpen met de oogst en allerlei klussen. Herenboeren Land van Weert begint aan hun tweede seizoen. Tussen het groen en het ‘onkruid’ werd sinds twee weken alweer de eerste groente van de volle grond geoogst, ondanks het koude voorjaar.

Daarnaast was een grote kruidentuin aangelegd en door de kinderen een bijenhotel gebouwd. We mochten leren van enkele verbeteringen die ze aangebracht hadden ten opzichte van het eerste jaar. Simpele dingen zoals flappen onder de hekken zodat de hazen de sla niet massaal opeten.

Het was indrukwekkend te zien dat een groep leden bezig was met de opbouw van een tweedehands koelcel. Verder hoorden we dat er ook naar het bodemleven gekeken werd door het aantal wormen per vierkante meter te tellen. Ook hebben we geleerd over de organisatie.

Inspirerend en erg fijn dat we elkaar weer eens live zagen!

Leestips!

leestip #1
Vers van de pers!
Duurzame teelt is hot in de stad

leestip #2
voor een flinke portie positiviteit: het ‘groenste e-magazine ooit’ van MaatschapWij, met daarin o.a. de Nijmeegse Qader Shafiq.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: