Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 16 februari

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt je deze nieuwsbrief omdat je (met inmiddels ruim 700 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen. 

Tussenstand intentieverklaringen: 154

Deze nieuwsbrief is een speciale nieuwsflits voor de februari editie van onze Winterschool met Jetske Thiele en Albert Boersen.

winterschool 18 februari

Komende maand hebben we een bijzondere editie, omdat we voor het eerst een duo-presentatie krijgen van Albert Boersen en Jetske Thielen. Zij geven je een kijkje achter de schermen van een operationele Herenboerderij. Een eerlijk verhaal over de valkuilen en leermomenten met uiteraard ook uitgebreid aandacht voor de mooie kanten van een draaiende Herenboerderij. 
 

Link naar de winterschool:

https://us02web.zoom.us/j/87146918798?pwd=aFlrMFpra0N5eXN0SEZHWnNSNGlXdz09 

Toegangscode: 639573


Onderwerp van de lezing:

Albert is Boer bij Herenboerderij De Vlinderstrik in Rotterdam. De Vlinderstrik is begonnen in seizoen 2020. Albert zal jullie vanuit het perspectief van de boer meenemen in het Herenboer zijn. Wat kun je verwachten van het land, op welke termijnen, maar ook hoe je bijvoorbeeld je eigen koopgedrag ziet veranderen. Ook zal hij zijn ervaringen delen met ontwikkelingen die hijzelf maar vooral de actieve leden hebben doorgemaakt.

Jetske is lid van Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel en zal vanuit die rol aansluiten bij de Winterschool. Hoe is het om lid te zijn van een Herenboerderij? Wat kun je verwachten en wat niet? Haar achtergrond in duurzaam ondernemen zal in haar verhaal ook een centrale rol spelen.

Over de sprekers

Albert: als boerenzoon en inwoner van ‘de grote stad’ ben ik perfect in staat om boer en burger te verbinden. Hier haal ik mijn voldoening uit en krijg ik veel energie van. Tegenwoordig als boer van een Herenboerderij. In het verleden heb ik o.a. gewerkt als Commercieel adviseur rundveehouderij bij MS Schippers en ben ik bedrijfsleider geweest bij de Floating Farm in Rotterdam. Daar was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de koeien, het rondleiden van bezoekers op de boerderij en het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden.
 

Jetske: al 15 jaar werkzaam in de duurzaamheids-transitie. Nieuwsgierig van aard en positief ingesteld. Als sociaal ingenieur, verander- en dialoogmanager en netwerkbouwer veel ervaring in gebouwde omgeving en woningcorporaties (en bouwers en gemeenten). Sinds 2016 zelfstandig ondernemer, om ambitieuze organisaties te helpen van binnenuit te verduurzamen. “Ik wil graag een mooiere wereld creëren door samen te werken aan duurzaamheid, vanuit het vergroten van onze positieve impact. Met trots nummer 103 bij herenboeren Wilhelminapark.
 

Aanmelden

Aanmelden voor de Winterschool hoeft niet, maar zorg in ieder geval dat je een paar minuten voor aanvang op de onderstaande link klikt. De webinar start zoals gebruikelijk om 20:00 uur. 

Webinar link

Mocht je deze email donderdag niet meer bij de hand hebben, check dan de aankondiging van het evenement op onze website. Mocht je er niet bij kunnen zijn? Geen probleem. We nemen de webinar op en delen hem na afloop via onze kanalen.
 

Agenda Winterschool:

  • 18 maart: Henk Siepel. Vanuit Herenboeren Nijmegen focussen we met de Winterschool met name op de fase in het proces waar we zelf mee bezig zijn. Vandaar dat Henk ons nog meer gaat vertellen over het bodemgebruik.

De lente is in aantocht en daarom hebben we besloten om de winterschool voor de winter te houden. Stiekem hopen we in de lentemaanden op wat meer bewegingsvrijheid zodat we de activiteiten voor verbinding en inspiratie live kunnen uitvoeren. Zo staat een bezoekje aan Herenboeren Loenen nog altijd op de planning.  

Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: