Winterschool 18-2: Albert Boersen & Jetske Thielen

Speciaal voor alle geïnteresseerden in en om Nijmegen organiseren we iedere derde donderdag van de maand een inspirerende online lezing. Maak je geen zorgen, je krijgt geen huiswerk voor de Winterschool. We willen elkaar vooral inspireren en de binding versterken. Deze editie een duo presentatie van Albert Boersen en Jetske Thielen.

Onderwerp van de lezing:

Albert is Boer bij Herenboerderij De Vlinderstrik in Rotterdam. De Vlinderstrik is begonnen in seizoen 2020. Albert zal jullie vanuit het perspectief van de boer meenemen in het Herenboer zijn. Wat kun je verwachten van het land, op welke termijnen, maar ook hoe je bijvoorbeeld je eigen koopgedrag ziet veranderen. ook zal hij zijn ervaringen delen met ontwikkelingen die hijzelf maar vooral de actieve leden hebben doorgemaakt.

Jetske is lid van Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel en zal vanuit die rol aansluiten bij de Winterschool. Hoe is het om lid te zijn van een Herenboerderij? Wat kun je verwachten en wat niet? Haar achtergrond in duurzaam ondernemen zal in haar verhaal ook een centrale rol spelen. 

Kortom, weer een Winterschool om naar uit te kijken.

Over de sprekers:

Albert: als boerenzoon en inwoner van ‘de grote stad’ ben ik perfect in staat om boer en burger te verbinden. Hier haal ik mijn voldoening uit en krijg ik veel energie van. Tegenwoordig als boer van een Herenboerderij. In het verleden heb ik o.a. gewerkt als Commercieel adviseur rundveehouderij bij MS Schippers en ben ik bedrijfsleider geweest bij de Floating Farm in Rotterdam. Daar was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de koeien, het rondleiden van bezoekers op de boerderij en het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden.

Jetkse: sinds begin 2016 gestart als zelfstandig ondernemer, om groepen verder te helpen gezamenlijk tot mooie(re) resultaten te komen. Nieuwsgierig van aard en positief ingesteld. Ik wil graag een mooiere wereld creëren door samen te werken aan duurzaamheid. Als verander- en dialoogmanager, sociaal ingenieur en netwerkbouwer heb ik veel ervaring bij Woningcorporaties (en bouwers en gemeenten).

Deel dit bericht: