Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 25 september

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt deze Nieuwsbrief omdat je (met inmiddels meer dan 500 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen.

Deze nieuwsbrief:

 • Terugblik tekenen intentieverklaringen
 • Spread the word
 • Rondleidingen Loenen
 • Breng je stem uit
 • Activiteiten kalender

Terugblik tekenen intentieverklaringen

Wij kijken met trots terug op twee bijzondere kennismakingsdagen. De weergoden waren ons op beide dagen gunstig gezind en dat bracht de sfeer zeker ten goede. Inmiddels staat de teller op 90 intentieverklaringen!

Dank gaat allereerst uit naar de gastvrijheid van Landgoed Grootstal en de historische tuinderij Warmoes. De grootste dank gaat uiteraard uit naar jullie voor het vertrouwen in het project en elkaar. Het was ontzettend leuk om eindelijk kennis te maken met de mensen waar we uiteindelijk samen mee gaan boeren. We zijn blij te merken dat zoveel Nijmegenaren enthousiast zijn en dit avontuur gezamenlijk aan willen gaan!

Bekijk onze Facebookpagina voor meer beeldmateriaal. Ook kun je inmiddels onze visie op de website terugvinden.  

Spread the word

"We zijn er bijna. We zijn er bijna maar nog niet helemaal." 

We zijn met inmiddels 90 huishoudens die mee gaan doen met de Herenboerderij! Op naar de 150, die we minimaal nodig hebben om van start te gaan. Daar hebben we elkaar voor nodig. We hebben onderstaand een aantal ideeën op een rijtje gezet waardoor we samen meer mensen aan ons kunnen binden:

 1. Verspreid de Herenboeren flyer binnen je netwerk. Hier vind je de digitale versie die je kunt doorsturen. Wil je geprinte versie? Dan laten we een stapeltje bij je bezorgen. Mail voor informatie naar nijmegen@herenboeren.nl en laat meteen weten waar je eventueel wil gaan flyeren zodat we geen dubbele locaties aandoen.
 2. Volg ons op Facebook en Twitter en deel de berichten met je vrienden, familie en buren.
 3. We gaan als kartrekkers de komende tijd nog in overleg of het eventueel mogelijk is om een informatie-avond (corona-proof) te organiseren? Hoe ziet dat er uit? Wanneer je een x-aantal mensen bij elkaar hebt verzameld, komt een van de kartrekkers langs om alles te vertellen over Herenboeren. 
 4. Los van een eventuele persoonlijke informatieavond zijn we ook weer bezig met een webinar. Zorg dat vrienden en familie 3 november in de agenda zetten. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief! Tot die tijd kunnen ze hier de bestaande webinar terugkijken.

Rondleidingen Herenboeren Loenen

Inmiddels zit de eerste rondleiding in Loenen er op. Een klein groepje uit Nijmegen kreeg een speciale rondleiding bij Herenboeren Loenen. Marieke heeft een verslag geschreven van de rondleiding. Je kunt het verslag hier lezen.

Mocht je zelf nog sfeer willen proeven? Dat kan! 17 oktober staat de tweede en voorlopig laatste rondleiding gepland. Er zijn nog 5 plekken beschikbaar. 
 • Datum: zaterdag 17 oktober
 • Tijd: 15.00 uur – 17.00 uur (1,5 tot 2 uur)
 • Aantal personen: maximaal 18 deelnemers
Programma
 • 15.00 uur Welkomstwoord door kartrekker uit Nijmegen 
 • 15.05 uur Praatje Herenboeren "De Groote Modderkolk”
 • 15.15 uur Start Rondleiding; 
  Ongeveer 2 km lang over ruig en hobbelig terrein. Zorg dus voor goed schoeisel. 
 • 16.30-17.00 uur Afsluiting
Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar nijmegen@herenboeren.nl o.v.v. de datum en het aantal personen. Er zijn nog maar 5 plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Via de mail zullen we je vervolgens op de hoogte houden over de precieze locatie, hoe te parkeren en overige randzaken.

Benieuwd naar meer informatie over Herenboeren Loenen? Check hun website: https://grootemodderkolk.herenboeren.nl/

Breng je stem uit

Provincie Gelderland heeft de tweejaarlijkse Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) uitgeschreven. Het thema van deze editie is ‘Brede blik op ruimte’. Mensen konden voorbeelden van afgeronde projecten in Gelderland aanmelden die al een bijdrage leverden aan de grote veranderingsopgaven van dit moment. De voorstellen zijn inmiddels binnen en gaan over wonen en stedelijke ontwikkeling, over leefomgeving, landschap, water en natuur. Opvallend zijn de projecten gerelateerd aan duurzame landbouw. Het publiek kan ook stemmen op de projecten. Enkele projecten die onze aandacht hebben zijn o.a. Voedselbos Ketelbroek en Landgoed Grootstal. Een bezoek aan Voedselbos Ketelbroek staat overigens ook nog op onze wensenlijst. Zodra we daar meer over horen, laten we het jullie weten. 

Kijk hier voor meer informatie over de verkiezing en breng je stem uit via de onderstaande groene button!
 
Stemmen kan hier

Activiteiten kalender

De komende tijd staan er weer een aantal activiteiten op de kalender. Onderstaand een overzicht:
 • Dinsdag 29 september: Duurzaamheidscafé waar onze kartrekker Ingrid Kerkvliet een podium krijgt om iets over Herenboeren te vertellen.
 • Zaterdag 17 oktober: rondleiding Loenen
 • Dinsdagavond 3 november: 2e webinar (meer info volgt)   
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: