Winterschool 21-1: Boki Luske over het landschap in Gelderland

Speciaal voor alle geïnteresseerden in en om Nijmegen organiseren we iedere derde donderdag van de maand een inspirerende online lezing. Maak je geen zorgen, je krijgt geen huiswerk voor de Winterschool. We willen elkaar vooral inspireren en de binding versterken.

Onderwerp van de lezing:

Tijdens deze Winterschool zal Boki in gaan op het landschap. Hoe is het landschap in Gelderland ontstaan en wat is in het Rijk van Nijmegen terug te zien van die processen?

Een rode draad in de lezing gaat om de bodem. Het landschap is sterk afhankelijk van de bodem onder het landschap. De bodem is miljoenen jaren geleden ontstaan, maar nog steeds heeft die een bepalende rol voor het landschap. De bodemomstandigheden bepaalden bijvoorbeeld waar mensen zich konden vestigen. En wat men met de grond kon en kan doen. We duiken tijdens deze lezing in het verleden, maar kijken ook naar het nu. Want ook nu is er nog veel te zien en te ontdekken aan het landschap rondom Nijmegen.

Over de spreker:

Boki Luske is ecoloog en sindBoki Luske Winterschools kort werkzaam bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland. In haar werk zet zij zich in om natuurinclusieve landbouw in de praktijk te brengen, door participatieve projecten te ontwikkelen met koploper-boeren, vrijwilligers en burgers. Als onderzoeker werkte zij de afgelopen 10 jaar bij het Louis Bolk Instituut, waar zij met één voet in de klei (of het zand) en met één voet in de wetenschap stond om landbouw en natuur met elkaar te verweven.

 

Deel dit bericht: