Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 25 maart

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt je deze nieuwsbrief omdat je (met inmiddels ruim 800 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen. 

Tussenstand intentieverklaringen: 193
 

In deze nieuwsbrief:

  • We naderen de 200 intentieverklaringen!
  • Laatste Winterschool terugkijken
  • Inventariseren kennis en kunde
  • 'Samen voor grond' manifest
  • Aardpeer

We naderen de 200 Intentieverklaringen!

We hebben inmiddels 193 intentieverklaringen binnen!

De herenboeren en -boerinnen in spé hebben een aanbetaling gedaan en zijn gegarandeerd van deelname aan de eerste herenboerderij in de buurt van Nijmegen. Wanneer de 200e Intentieverklaring binnen is kun je je nog wel opgeven, maar kom je op de wachtlijst te staan. Je hoeft dan ook geen aanbetaling te doen. De reden hiervoor is dat we nog niet kunnen berekenen voor hoeveel deelnemers we groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees kunnen produceren.
Als de locatie het toelaat, kunnen er extra personen meedoen. En wellicht is er zelfs voldoende animo om door te zoeken naar een tweede locatie! Hoe gaaf zou dat zijn?! Het heeft dus zeker nog zin om je aan te melden. We houden je natuurlijk goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

Heb je vragen? Stuur ons een mail
 

Laatste Winterschool terugkijken

Nu de lente officieel is begonnen, hebben we vorige week symbolisch de winter afgesloten met een passende Winterschool. Prof. dr. Henk Siepel bracht ons met zijn technische presentatie dichter bij de bodem. Veel kijkers bleven na afloop ouderwets ‘hangen’ voor het vragenuurtje. Dat was weer een gezellig samenzijn. Het bestuur wil via deze weg alle trouwe kijkers en inspirerende sprekers bedanken voor hun deelname.  

Je kunt de Winterschool editie van Henk Siepel hier terugkijken. Zoals gebruikelijk is hij ook gewoon terug te vinden op onze YouTube pagina

Inventariseren kennis en kunde

We zijn nog steeds erg benieuwd naar welke kennis en kunde er in ons netwerk zit. In vorige mails hebben we jullie hier al naar gevraagd. Een groot deel van de geïnteresseerden heeft de enquête (met bijbehorende feedback) inmiddels ingevuld, waarvoor dank! Gezien ons netwerk gestaag blijft groeien willen we de vragenlijst opnieuw voorleggen aan iedereen die hem nog niet heeft ingevuld.

Het zijn slechts zeven vragen dus het invullen kost maar enkele minuten tijd!

Achtergrond informatie vragenlijst
Herenboeren Nijmegen maakt graag kennis met jouw professionele of hobbymatige krachten. Deze kennis en ervaring kunnen we in de toekomst mogelijk inzetten. Als we van elkaar weten wie we zijn en wat we doen, kunnen we elkaar immers versterken. 

Het is in deze fase vooral nog informerend. Zodra we concreter kunnen worden in taken en werkzaamheden, weten we elkaar beter te vinden. 

Samen voor grond manifest

Op 21 maart, de start van de lente, lanceerden veel organisaties (waaronder Herenboeren Nederland en Aardpeer) een manifest voor een gezonde bodem. Dit om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp bij de nieuwe regering en beleidsmakers.

Lees meer en teken ook. 

Aardpeer

Aardpeer draagt bij aan de landbouwtransitie en aan een duurzaam voedselsysteem. Sinds eind januari zijn hier obligaties voor te koop. Met het geld hiervan wordt landbouwgrond aangekocht. Deze grond wordt eerlijk verpacht aan natuurgedreven en sociaal verbonden boeren en voedselinitiatieven, zoals bijvoorbeeld Herenboeren.

Wil je ook aardpeer worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief en koop je obligaties!

Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: