Stand van zaken Herenboeren Nijmegen

Deskundigheid in huis
De kennismakings-enquête onder de nieuwsbrief lezers/aspirant leden leverde maar liefst 125 reacties op. Veel van jullie schreven dat ze Herenboeren een mooi initiatief vinden. Leuk om te horen! De meesten willen iets doen voor onze gezamenlijke Herenboerderij, nu al of later. Het blijkt dat we samen super veel deskundigheid, ervaring en enthousiasme ‘in huis’ hebben! We maken graag gebruik van de aanwezige deskundigheid, jullie horen van ons!
Mocht je de enquête nog willen invullen, klik dan hier.

Locatie
Natuurlijk is de grote vraag die onder de aspirant leden leeft waar de Herenboerderij gaat landen. Er vinden kansrijke gesprekken plaats op meerdere plekken. Wie weet hebben we snel duidelijkheid maar het kan ook nog een tijdje duren voordat we de locatie hebben gevonden. Belangrijke criteria: goede grondsoort en afmeting, goede voorzieningen en afspraken met de eigenaar én op fietsafstand van de stad. We kunnen pas meer vertellen als er een overeenkomst met de grondeigenaar is. Natuurlijk laten we het snel laten weten als er duidelijkheid is! Heb je nog even geduld?
 
Herenboeren Nederland
Een Herenboerderij is een gemengd bedrijf in een wereld die gericht is op specialisatie. Een community als basis vraagt ook op organisatieniveau een andere aanpak dan een traditionele onderneming. En dan hebben we natuurlijk te maken met wet- en regelgeving.
Herenboeren Nederland verleent ondersteuning op allerlei vlakken in dit proces. Denk aan het regelen van de diverse vergunningen, de pacht-onderhandelingen, werving en selectie van de boer, contacten met toeleveranciers, agrarische bedrijfsadministratie etc. Mooi om van de aanwezige expertise gebruik te kunnen maken! Samen op weg naar duurzaam voedsel produceren.
 
Herenboeren landelijk

  • Afgelopen week was de aftrap van Rotterdam de boer op. Een project dat Rotterdammers betrekt bij het ommeland. Natuurmonumenten is de trekker, Herenboeren Nederland is één van de partners.
  • Tip: abonneer je op de landelijke nieuwsbrief van Herenboeren Nederland, dan krijg je updates over de andere herenboerderijen in het land, het fonds Aardpeer en andere ontwikkelingen in de natuurinclusieve landbouw.

Deel dit bericht: