Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 6 november

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je (met inmiddels bijna 600 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen.

Tussenstand intentieverklaringen: 112

Deze nieuwsbrief:

  • Terugblik webinar 3 november
  • Herenboeren Nijmegen Winterschool
  • Draaiende Herenboeren

Terugblik webinar dinsdag 3 november

Afgelopen dinsdag 3 november stond er weer een webinar op de planning. Na de bomvolle webinar in juni waren er deze keer minder mensen afgestemd op onze online informatie avond. Misschien zorgden de presidentsverkiezingen, de persconferentie en de wedstrijd van Ajax ervoor dat mensen aan hun schermtijd-tax (scrabble je even mee?) zaten. Hoe dan ook kunnen we weer spreken van een succesvolle avond. De eerste intentieverklaring naar aanleiding van de webinar is zelfs al binnen!

Ben je benieuwd naar de details? Kijk de dan webinar terug via de onderstaande groene button.

Zoals je bij de intro kon lezen hebben we nog ruim 38 leden nodig om ook daadwerkelijk te kunnen starten. Ken je vrienden, buren of collega's die wellicht interesse hebben zorg dan dat ze zich aanmelden.
 
Webinar terugkijken

Herenboeren Nijmegen Winterschool

We zouden ontzettend graag live evenementen willen organiseren zodat we elkaar beter leren kennen. Vanwege de Corona-maatregelen zijn we helaas genoodzaakt om het vooral digitaal te doen. Gelukkig laten we ons niet uit het veld slaan en introduceren we de Herenboeren Winterschool. Speciaal voor alle geïnteresseerden in en om Nijmegen organiseren we iedere derde donderdag van de maand een inspirerende online lezing. Maak je geen zorgen, je krijgt geen huiswerk n.a.v. de Winterschool. We willen elkaar vooral inspireren en de binding versterken. 

17 december: Prof. dr. Hans de Kroon 
De eerste Winterschool sessie staat gepland op donderdagavond 17 december. Die avond zal niemand minder dan prof. dr. Hans de Kroon het digitale podium bestijgen. Hij is Hoogleraar Plant Ecology en Directeur onderwijs bij het Onderwijsinstituut voor Biowetenschappen aan de Radboud Universiteit. Hij doet onderzoek naar hoe planten zich weerhouden in droge en natte gebieden en werkt aan het behoud van de natuurlijke plantenpopulatie in Nederland. 

Meer informatie over de inhoud van de lezing, hoe en hoe laat je de webinar precies bij kunt wonen laten we je t.z.t. weten. Wil je meer weten over onze spreker? Bezoek dan de website van de Radboud Universiteit.  

Zet ook 21 januari maar vast in je agenda. Wie er dan komt spreken houden we nog even geheim maar het zal weer een interessante avond worden. 

Heb je zelf nog ideeën, ben of ken je een interessante spreker? Stuur ons dan een mailtje.

Draaiende Herenboeren

Het is erg interessant om eens een kijkje in de keuken te nemen van bestaande Herenboerderijen. Hierbij een update vanuit Herenboeren Nederland:

Afgelopen zomer is de tweede Herenboerderij van de gemeente Apeldoorn van start gegaan, Herenboeren Wenumseveld ten noorden van de Gelderse stad. Met 200 huishoudens was deze boerderij al volledig bemenst, en nu per 1 januari boer Fabian start kunnen ze daar helemaal volle bak aan.

Een kilometer of 20 naar het zuiden in Loenen, hebben de Herenboeren Groote Modderkolk hun kas weer voorzien van nieuw pootgoed en maken ze zich op voor hun derde seizoen. De Herenboerderij is sinds kort een stierkalfje rijker, en verwelkomt graag nog nieuwe leden.

In Alphen (NB) was Herenboeren Goedentijd al even bezig, maar van een officiële opening was het nog niet gekomen. Op 26 september kon dit feestje, corona-veilig, alsnog gevierd worden.

Ook de Herenboeren in Weert gaan voortvarend te werk. Behalve dat ze tijd en energie besteden aan Samen Duurzaam Voedsel Produceren hebben ze onlangs ook een mooi filmpje gemaakt.

De leden van Herenboeren Wilhelminapark maakten van de nood een deugd. De fruitoogst dit jaar is enorm, en niet alles kan lang genoeg bewaard of verwerkt. Daarom is een deel van de appeloogst tot sap verwerkt.

En Herenboeren Groote Heide schafte samen met hun collega's uit Weert een 65 jaar oude aardappelrooier aan. Met de hulp van wat menskracht is het gelukt om 2 kisten aan 'Cranendonkers' te rooien.
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: