Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 15 oktober

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt deze Nieuwsbrief omdat je (met inmiddels meer dan 500 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen.

Deze nieuwsbrief:

  • Nieuwe webinar 3 november
  • Films en boekenlijst voor thuisblijf-dagen
  • Ideeën voor evenementen
  • Herenboeren in de media

Nieuwe webinar dinsdag 3 november

Na een eerdere succesvolle webinar willen we nu een tweede online informatiebijeenkomst houden. De inhoud zal hetzelfde zijn als de vorige webinar. We willen mensen kennis laten maken met het concept Herenboeren en gaan dieper in op Herenboeren Nijmegen. Heb je vrienden of familie die meer informatie zoeken over Herenboeren? Dan is dit de kans om ze enthousiast te krijgen. Laat ze dinsdagavond 3 november 20:00 uur alvast in hun agenda's zetten, dan zien we elkaar dan. 

Inhoud webinar
Gastvrij als we zijn zullen wij de presentatie samen met Herenboeren Nederland houden. Na een korte introductie over het concept zullen we iets meer vertellen over de status en voortgang in Nijmegen. Tussendoor is er ruimte om vragen te stellen (via de Q&A functie in Zoom). Na de praatjes zullen we nog een aantal chat vragen toegelichten.

Aanmelden Webinar
Je hoeft je voor onze webinar niet specifiek aan te melden. Zorg wel dat je er op tijd bij bent want er is opnieuw een maximum van 100 plaatsen beschikbaar. We kunnen de link naar het webinar op dit moment nog niet delen dus houd onze kanalen goed in de gaten. Wij zullen de link naar de webinar uiteindelijk tijdig delen via deze pagina op onze website en via onze social kanalen. Zorg dat je 3 november kort voor 20.00 uur op op de dan beschikbare link klikt om de online sessie te starten. Een kind kan de was doen. 

Films en boeken voor regenachtige dagen

Op excursie in de wereld van de natuurinclusieve landbouw op je eigen laptop? Op het web en in de bieb zijn tal van films en boeken over duurzaamheid, voeding en natuur te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kiss the ground, Return to Eden of Tegenlicht over de toekomst van boeren. Een tip voor de herfstvakantie: met het gezin naar De schooltuin in de bioscoop.

Voor het gemak hebben we een overzicht gemaakt zodat je zelf niet op zoek hoeft te gaan. Wil je zelf iets toevoegen? Stuur ons dan gerust een mailtje.

https://nijmegen.herenboeren.nl/2020/07/11/laat-je-inspireren/

Ideeën voor evenementen

Juist in tijden van afstand merken we dat er meer behoefte is om elkaar beter te leren kennen. Met wie gaan we dit avontuur aan? Wat kunnen we van elkaar leren? Het zijn vragen waar we op dit moment lastig antwoord op krijgen omdat we vanwege de corona-maatregelen in het contact beperkt worden. Een fysieke kennismaking is daardoor moeilijk te organiseren.

Vanuit de kartrekkers hebben we enkele ideeën op papier gezet zoals interviews met degene die de intentieverklaring hebben getekend, filmavonden of webinars met inspirerende sprekers. Omdat we de boerderij samen vormgeven zijn we juist benieuwd naar jullie ideeën. Hoe zou jij in contact willen komen met andere geïnteresseerden? Waar heb jij behoefte aan? Deel je ideeën door een mailtje te sturen naar nijmegen@herenboeren.nl zodat we samen het groepsgevoel kunnen versterken.

Helaas ging de rondleiding in Loenen niet door. Wil je toch een indruk krijgen van een echte Herenboerderij? Zaterdag om 14:00 uur kun je live beelden volgen van een drone die over Herenboeren Boxtel vliegt. Meer informatie vind je hier.

Herenboeren in de media

Column in De Gelderlander

Op vrijdag 9 oktober schreef Rob Jaspers een mooie column in De Gelderlander over voedsel van dichtbij en de prachtige duurzame voedselprojecten in en rond Nijmegen. Herenboeren wordt ook genoemd en daar zijn we blij mee. 
 

Trouw duurzame 100

Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame 100. Net als in 2019 dit jaar geen wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven in de lijst: het burgerinitiatief staat centraal! Herenboeren bezet een hele mooie 26e plek! Daar kunnen we dus met z'n allen trots op zijn. Andere toppers die in Nijmegen actief zijn: MOB (2), Kleurrijk Groen (20) en Operatie Steenbreek (8). Benieuwd naar de complete lijst? Check hem hier
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: