Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 24 augustus

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt deze Nieuwsbrief omdat je (met inmiddels ruim 400 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen.

Deze nieuwsbrief:

 • Intentieverklaring tekenen
 • Activiteiten agenda
  • 6 september: intentieverklaring tekenen (1/2)
  • 19 september: rondleiding Herenboeren Loenen
  • 20 september: intentieverklaring tekenen (2/2)
  • 29 september: duurzaamheidscafé
 • Perenplukken bij Waalgaard

Intentieverklaring tekenen

Groot nieuws! De intentieverklaring is gereed. Daarmee kun jij je nu als een van de eerste geïnteresseerden officieel aanmelden als aspirant lid van Herenboeren Nijmegen. Met 150 officiële leden kunnen we al van start gaan met de Herenboerderij zodra we een locatie hebben gevonden! Op dit moment weten we nog niet waar we gaan landen. De zoektocht naar een locatie kan nog even duren maar we zijn druk bezig om een geschikte locatie voor onze gezamenlijke Herenboerderij te zoeken. Het vinden van grond kan worden bespoedigd middels intentieverklaringen van een grote achterban. Wees er dus snel bij! 

Optie 1: intentieverklaring live tekenen
Nu de opmaak van de intentieverklaring gereed is, willen we jou de kans geven om deze 'live' te komen tekenen. De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen maar we wilde deze kans niet ongemoeid laten om persoonlijk kennis te maken. Wij zullen er uiteraard voor zorgen dat tijdens het tekenen de juiste corona-maatregelen worden getroffen om het geheel veilig en op gepaste afstand te laten verlopen. Voor degene die live kennis willen maken met anderen geïnteresseerden hebben we twee data vastgelegd.  

 1. zo 6 september 2020 | 10:00 - 12:00 uur | Grootstal
 2. zo 20 september 2020 | 14:00 - 16:00 uur | Warmoes

Deelnemen:

 • Max 30 personen per sessie. Bij veel aanmeldingen zullen we meerdere sessies organiseren.
 • Het tekenen zal in de buitenlucht plaatsvinden op 1,5 meter afstand (zitten)
 • Blijf thuis bij klachten
 • Kom zoveel mogelijk alleen

Programma:

 • Ontvangst met koffie en thee
 • Welkomstwoord
 • Korte update Herenboeren Nijmegen
 • Verhaal van Landgoed Grootstal
 • Tijd om de intentieverklaringen te tekenen
 • Afsluiting

Locaties:

Wij mogen opnieuw gebruik maken van de gastvrijheid van Landgoed Grootstal (Nijmegen Zuid) en van De Warmoes (Lent). Door twee locaties uit te zoeken hopen wij voor een groot deel van de inwoners van Nijmegen te kunnen voorzien. Kijk voor meer informatie over de route op onze activiteitenpagina's:

 1. zo 6 september 2020 | Grootstal
 2. zo 20 september 2020 | Warmoes

Aanmelden:
Meld je aan door een mail te sturen naar nijmegen@herenboeren.nl o.v..v. 'intentieverklaring tekenen'. Vermeld daarbij de dag (6 of 20 september) en met hoeveel personen je wilt komen. Ons advies is om zoveel mogelijk alleen te komen zodat meer mensen de kans krijgen om te tekenen.

Zodra wij weten hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor een specifieke dag zullen wij nog een update sturen. Je ontvangt kort van tevoren nog een bevestiging per mail.

Optie 2: intentieverklaring opsturen
Zoals gezegd is er ook de mogelijkheid om de intentieverklaring op te sturen. Dat kan door de intentieverklaring vanaf onze website te downloaden en uit te printen. Vervolgens kun je de intentieverklaring opsturen naar:

Professor Schrijnenstraat 3
6524 PZ Nijmegen

T.n.v. Herenboeren Nijmegen

Rondleidingen Herenboeren Loenen

Zoals in onze vorige nieuwsbrief aangegeven zijn we in gesprek gegaan met Herenboeren Loenen om te kijken of we een rondleiding kunnen organiseren speciaal voor geïnteresseerden uit Nijmegen.

Herenboeren Loenen was erg enthousiast over het idee en daarom hebben we een datum weten te prikken. Zet 19 september maar vast in je agenda. De details over maximum aantal deelnemers en het aanmelden voor deelname zullen we spoedig met jullie delen.

Duurzaamheidscafé

Duurzaamheidscafé Nijmegen is een debatavond over duurzame onderwerpen waar kennis en ideeën worden uitgewisseld. Experts vertellen en publiek krijgt volop de gelegenheid om tijdens het debat vragen te stellen. Met kennisdeling, een interessant netwerk en inspiratie tot resultaat. 29 September is het thema: "Het nieuwe boeren" met o.a: 
 • Bioloog en kleinschalig boer Arno van der Kruis komt 29 september vertellen welke elementen cruciaal zijn in de transitie naar het nieuwe boeren. Hij is mede-oprichter van Ploegdriever, de vereniging die landschapsbeheer in de Ooypolder bij Nijmegen stimuleert en uitvoert.
 • Journalist Kees Kooman wordt geïnterviewd door Mark Wiering over zijn boek ‘Nieuw boeren’. Daarin vertellen tien boerenfamilies hoe ze de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet.
 • Met gepaste trots mogen wij mededelen dat onze eigen kartrekker Ingrid Kerkvliet tijdens deze avond ook kort het podium zal betreden om iets meer te vertellen over ons Herenboerenconcept.
Aanmelden:

Aanmelden kan via de website van Duurzaamheidscafé Nijmegen:
https://duurzaamheidscafenijmegen.nl/events/het-nieuwe-boeren/

 

Graag nodigt de Waalgaard je uit voor de eerste gezamenlijke oogst uit hun voedselbosin-aanleg: de Waalgaard (Weurt). Nu nog alleen peren, maar de komende jaren met steeds meer soorten fruit, noten en groenten.

Gedurende de maand september laten ze je kennismaken met hun plannen op een onverwacht sprookjesachtige plek. Je kan zelf peren plukken en picknicken in de boomgaard. Neem je eigen mandje met lekkers en een kleedje mee. Boek je ticket online via www.waalgaard.nl € 7,50 per persoon inclusief een tas vol peren. Kinderen gratis.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: