De stikstofcommotie en de reactie van Herenboeren Nederland

De lezers onder jullie die het debat rond de landelijke landbouw transitie volgen, beleven hoogtijdagen. Er is vanuit het Rijk stikstofbeleid gelanceerd en dat hebben we (zoals verwacht) geweten. Er gaat geen dag voorbij dat de kranten, tijdschriften en internetsites niet vol staan met opinies, discussies, dreigementen en beschouwingen.

Herenboeren Nederland heeft een landelijke reactie (positionpaper) opgesteld n.a.v. de recente brieven van de ministers Van der Wal en Staghouwer. Hier is een mail over gestuurd naar alle Herenboerenbesturen én alle boeren met een link naar het positionpaper. Ons is gevraagd om de link te delen via onze nieuwsbrief en op onze website. Dat doen we vanzelfsprekend graag

Herenboeren Nijmegen schaart zich achter deze reactie en bedankt de landelijke organisatie voor het uitpluizen van de brieven van de ministers en het geven van een weloverwogen reactie. Het is ons in Nijmegen natuurlijk ook overduidelijk dat er grote stappen nodig zijn om de transitie in de landbouw waar te maken. Tegelijkertijd zijn wij blij dat we onze energie (ook) kunnen richten op ons Herenboeren initiatief, om straks met een groep gemotiveerde en betrokken Nijmegenaren ons eigen voedsel te kunnen verbouwen! Daarnaast zijn we blij met alle mooie verbindingen die we hebben gelegd met boeren in de buurt van Nijmegen. Want zoals de positionpaper uitstraalt: we moeten sámen de transitie in gang zetten en aangaan.

Deel dit bericht: