Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 25 november

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt je deze nieuwsbrief omdat je (met inmiddels 1036 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen. 

Tussenstand intentieverklaringen: 200
(plus 30 huishoudens op de wachtlijst)


In deze nieuwsbrief:

  • Even voorstellen
  • Winterstamppot wandeling!
  • Op stap met de Klimaatburgemeester
  • Recept: Groene Vrijdag soep
  • Groen, gezond en in beweging
  • Ter inspiratie

Even voorstellen

In de zomer plaatsten wij een oproep, we zochten nieuwe bestuursleden / kartrekkers. Maar liefst zes zeer deskundige en prettige mensen hebben gereageerd waarvoor veel dank! De drie nieuwe bestuursleden Emile Hagelen, Siem Jans en Hans-Peter Westerbeek stellen zich hieronder aan jullie voor. Met vertrouwen en plezier gaan we samen op reis, op weg naar de eerste herenboerderij in de buurt van Nijmegen!
 

Emile Hagelen
Mijn naam is Emile Hagelen. Na mijn studie biologie in Nijmegen ben ik werkzaam geweest als veldbiologisch onderzoeker, docent biologie, ICT’er en in diverse functies bij een provinciale overheid. Ik ben steeds meer overtuigd geraakt van het grote belang van een gezonde bodem. Dan is agro-ecologische landbouw, dus met de natuur mee boeren, naar mijn mening een prima optie. Welke vorm dit dan precies is, maakt niet zoveel uit. Voedselproductie het liefst zonder chemie, zoveel mogelijk circulair, de afzet zo lokaal mogelijk, in goede balans met de natuur, verantwoord gebruik van de bodem, kortom aarde vriendelijk landgebruik is mijn motto. lees meer over Emile

Hans-Peter Westerbeek
Mijn naam is Hans-Peter Westerbeek en ik ben één van de maar liefst drie nieuwe bestuursleden van Herenboeren Nijmegen. Ik woon in Nijmegen aan de rand van het centrum met mijn vrouw en 3 kinderen (19, 19 en 21). Ik ben Milieukundige en werk als project-, proces- en programmamanager aan uiteenlopende natuur- en milieu opgaves door heel Nederland. Veelal doe ik dat vanuit het bureau P2 Managers waar ik met mijn bedrijf bij ben aangesloten. 
lees meer over Hans-Peter

Siem Jans
Mijn naam is Siem Jans, vanaf november bestuurslid van Herenboeren. Voor mij een plek waar een nieuw verhaal gecreëerd wordt! Met dit verhaal wil ik bijdragen aan een andere manier van ondernemen, in balans met de natuur, met de gemeenschap als eigenaar, lokaal en gericht op een duurzame toekomst. 

Sinds twee jaar ben ik mede eigenaar van WILTgroei, een projectbureau in Nijmegen waar we elke dag bezig zijn om voor iedereen een pad naar zinvol werk te faciliteren. Onze projecten richten zich vooral op verandering in het publieke domein.lees meer over Siem

Winterstamppot wandeling!

Herenboeren Nijmegen heeft een werkplaats activiteiten waar een aantal enthousiaste aspirant leden aan de slag gaat. De eerste activiteit die zij gaat organiseren voor het nieuwe jaar is de stamppot wandeling: lekker wandelen met elkaar, kennismaken en afsluiten met een heerlijke stamppot. In de volgende nieuwsbrief informeren we je over de datum en locatie. Wij hebben er nu al zin in 🙂 !

Op stap met de Klimaatburgemeester

Van 28 oktober tot 5 november was het de Nationale Klimaatweek, een initiatief van de overheid. Voor die week werden klimaatburgemeesters aangesteld en in Nijmegen was dat Floor Basten. 

Floor heeft die week zo’n beetje alle groene en duurzame initiatieven van de stad bezocht en wilde ook in gesprek met Herenboeren Nijmegen. Wat een eer! Op het bankje nabij Fort Lent, waar óók het Herenboeren Nijmegen bordje staat van onze fietsroute, hebben wij haar alles verteld over Herenboeren, onze drive, waar we nu staan, wat de uitdagingen zijn en hoe we ons verbonden voelen met alle mooie duurzame stadslandbouwprojecten in en rond Nijmegen. Het was een zeer inspirerend en vrolijk gesprek. Lees hier meer over de mooie week van onze klimaatburgemeester.


Boven: Anita, Hanna, Arianne. Daaronder Klimaatburgemeester Floor en Jeroen

Recept: Groene Vrijdag soep

Recept: Groene Vrijdag soep (klik voor het recept)
5 november was het Groene Vrijdag in Nijmegen. Er werden door de hele stad groene, duurzame initiatieven georganiseerd. De fiets-audiotour die Herenboeren ontwikkelde stond ook op het Groene Vrijdag programma. Na de fietstocht konden deelnemers een tasje met groenten ophalen bij de Warmoes Historische Tuinderij (ook onderdeel van de fietsroute). Met deze ingrediënten was een lekkere Groene Vrijdag soep te maken (zie hierboven de link met het recept!).

De boerenkool kwam van de Warmoes, de waterkers van de Klispoel en de peterselie van Kiemkracht64. 
 


De fietsroute is elke dag te fietsen, dus wat let je om een paar natuurinclusieve boeren af te fietsen en het interview op locatie te beluisteren?!

Groen, gezond en in beweging

Op 30 september was Herenboeren Nijmegen aanwezig bij de bijeenkomst over gezonde voeding en gezond geproduceerd voedsel. Georganiseerd door de netwerkorganisatie Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen.

Gezonde voeding is één van de thema's van Groen Gezond en in Beweging. Gezond geproduceerd voedsel verdient daarbinnen veel meer aandacht. De mensen die in deze twee werelden actief zijn, kennen elkaar nog niet of nauwelijks. Hoogste tijd dus om hen bij elkaar te brengen. Dat gebeurde 30 september op Landgoed Grootstal, Herenboeren Nijmegen was erbij. Lees hier meer over deze energieke bijeenkomst!
 

Ter inspiratie 

Dinsdag 23 november was in deze uitzending van het programma BinnensteBuiten de herenboerderij in Boxtel te zien. Mooi om te zien wat er in deze tijd nog te oogsten en ontdekken valt. En leuk om te zien hoeveel belangstelling de koeien voor de camera hebben. Een aanrader om even terug te kijken. 
 
Heb je zin in droge humor en tegelijkertijd kennis opdoen over een zuivelboerderij? Bekijk dan dit filmpje van “Boer broer”. Wij hebben ervan genoten. Jij? 
 
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: