Recept: Groene Vrijdag soep

Een recept van ‘t Sfeerhuys ter gelegenheid van Groene Vrijdag 2021

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: ca. 3 à 4

INGREDIËNTEN

  • 2 middelgrote aardappels
  • 350 gram boerenkool/palmkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 liter water
  • 100 ml kookroom
  • 35 gram boter
  • 1 blokje groentebouillon
  • zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappels, snijd deze in blokjes en voeg ze met het groentebouillonblokje in een pan met boter. Kort bakken.

Voeg de ui en knoflook toe.

Voeg het water toe en laat dit zo’n 15 tot 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.

Pluk het blad van de boerenkool/palmkool van de stengels.

Voeg de kookroom, kool (zonder steel), zout en peper toe en laat dit zo’n 15 minuten koken.

Hak ondertussen de peterselie grof. Voeg de peterselie in de laatste 2 minuten toe aan de pan. Hou een beetje achter de hand om later de soep mee te garneren.

Pureer de aardappels en het vocht met een staafmixer tot een gladde soep of doe het in een blender.

Voeg naar smaak meer zout en peper toe als het nodig is.

Verdeel de soep en garneer met de rest van de peterselie.

TIPS

Voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maïzena.
Voor een lactosevrije soep vervang je de boter door olijfolie en de kookroom door kokosmelk. Let op: je voegt dan ook de smaak van kokos toe. Als je geen kokosmelk wil gebruiken, gebruik dan 50 gr meer aardappel voor een juiste binding. Of gebruik vegan kookroom.

EET SMAKELIJK!

Deel dit bericht: