Herenboeren Nijmegen Nieuwsbrief 12 juli

*|MC:SUBJECT|*

Het laatste nieuws over Herenboeren Nijmegen

Vers van de pers.

Je ontvangt deze Nieuwsbrief omdat je (met inmiddels bijna 400 anderen) op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van onze Herenboerderij Nijmegen.

Deze nieuwsbrief:

  • Intentieverklaring in de maak
  • Rondleidingen andere Herenboeren locaties
  • Graanwandelingen
  • Proeven van Bodemzicht 
  • Zomerreces

Intentieverklaring is in de maak

Het enthousiasme in Nijmegen haalt ons geregeld in. Dat merken we ook aan de reacties na de webinar. Veel mensen vroegen of ze zich al konden aanmelden als lid. Om daar gehoor aan te geven willen we de intentieverklaring in orde maken zodat de eerste enthousiastelingen zich alvast kunnen aanmelden. Helaas duurt dat langer dan verwacht omdat we nog altijd op een officiële bankrekening voor de coöperatie wachten. Vanwege het duurzame karakter hebben we ruim een maand geleden voor Triodos gekozen. Dat betekent echter dat we vanwege een streng screening beleid nog op de bankrekening wachten. Houd onze kanalen dus goed in de gaten want zodra de intentieverklaring er is ben jij de eerste die het hoort.
 

Rondleidingen andere Herenboeren locaties

Zoals eerder aangegeven loopt het storm met Nijmeegse aanmeldingen voor een bezoek aan Boxtel. Ons advies blijft om ook lokale initiatieven te bezoeken. Kijk daarbij altijd eerst op de lokale websites om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Ondertussen zijn we in gesprek met o.a. Herenboeren Loenen om wellicht op korte termijn een voor Nijmegen aangepaste rondleiding te organiseren. Zodra we daar meer informatie over hebben laten we het jullie uiteraard weten. 

Graanwandelingen

De Dames- en Herenboeren gingen eind juni weer op pad; dit keer gingen we mee met de graanwandelingen op de Natuurakkers van Doornik. Het is een genot om te luisteren naar de bevlogenheid én deskundigheid van Louis Dolmans en Ineke Berentschot: over het telen van granen, het bakken van brood, het werken aan een gezonde bodem. Spectaculair is het aantal vogels dat je ziet en hoort. Door deze gezonde akkers waar op biologische wijze wordt gewerkt en er veel wilde bloemen en ander groen bloeit en groeit is het een paradijs voor vogels en andere beestjes. Werken met de natuur om voedsel te produceren en het versterken van de biodiversiteit, het kan!

De graanwandelingen zijn elke woensdagavond in de zomer. Kijk voor meer info op www.wiebaktmee.nl

Proeven van Bodemzicht

Bodemzicht is een initiatief van Ricardo Cano Mateo en Anne van Leeuwen. Op landgoed Grootstal hebben zij een realistisch circulair alternatief neergezet voor de huidige landbouw.

Het duurt nog even voordat we van onze eigen boerderij kunnen eten. Gelukkig kun je  vanaf nu gezonde, regeneratieve groenten bij Bodemzicht kopen! Ricardo en Anne groeien heerlijk, onbespoten voedsel, waarmee ze CO2 afvangen en de biodiversiteit vergroten. Eet de wereld waarin je wilt leven!​​

​Wil je bij Bodemzicht bestellen? Mail dan jouw naam en email naar bodemzicht@gmail.com. Iedere woensdag sturen zij de lijst met de producten die ze zondag voor je klaar zetten. Geef je bestelling uiterlijk zaterdag voor 12 uur door en haal je producten zondag op om 11 uur of 16 uur.

Wil je meer weten? Bekijk dan de website: https://www.bodemzicht.nl/

Zomerreces kartrekkers

Een deel van de kartrekkers gaat de komende weken op zomerreces. Desondanks blijven we achter de schermen met enkele zaken bezig zoals o.a. de intentieverklaring.

Ondertussen hoef jij je niet te vervelen deze zomer want we hebben een mooie lijst aan inspirerende boeken, films en uitstapjes op een rijtje gezet. Je leest het op onze zomer inspiratie pagina
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Deel dit bericht: